Kείμενο : Μάνος Νομικός   - Επιστροφή στη Κεντρική σελίδα Αφιερώματος
 
 
File: Carousel
Editor: Eβελίνα Πραπίδη, Δαβίδ Παπαπούλιος, Φώτης Βαλλάτος, Μάκης Παπαδιάς…
Genre: Indie Pop μουσική, διηγήματα, τέχνη
Location: Αθήνα

“Το τρέξιμο που ρίξαμε για το carousel ήταν μεγάλο παρ' όλα αυτά θα σταθούμε σε μια στιγμή που μας έρχεται στο νου και αυτή είναι να γελάμε νευρικά πάνω από το φωτοτυπικό μηχάνημα γιατί οι σελίδες δεν έβγαιναν με τίποτα με τη σειρά που έπρεπε.  Ήταν πραγματικά σα να λύναμε σπαζοκεφαλιά!”

“Ο λόγος που ξεκινήσαμε το carousel ήταν από την ανάγκη μας να μάθουμε για όλα αυτά που αγαπάμε αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι να διαβάσουμε για αυτά. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ψάξουμε να βρούμε μόνοι μας διάφορες πληροφορίες για ό,τι μας ενδιέφερε  και να το παρουσιάσουμε τελικά και προς τα έξω. Στην πορεία του ψαξίματος βέβαια, περάσαμε πάρα πολύ ωραία!”

“Διαβάζαμε και άλλα zines πριν κυκλοφορήσουμε το δικό μας ελληνικά και ξένα. Η ελληνική zine σκηνή έχει αρχίσει να μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια. Είναι αρκετές οι καινούριες ιδέες και γίνονται πολλές φιλότιμες προσπάθειες για κάποιο καλό αποτέλεσμα. Αναμένουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στο μέλλον!”

“Ήμασταν προετοιμασμένοι για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε γιατί προβλήματα υπάρχουν πάντα. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει θέληση τις ξεπερνάς. Όταν ξεκινάς ένα zine είσαι προετοιμασμένος για ό,τι μπορεί να προκύψει στην πορεία.”

“Το πρώτο τεύχος το δώσαμε στα  πιο γνωστά μέρη που πουλούν fanzines. Τα μόνα τεύχη που στείλαμε εκτός Αττικής ήταν στη Θεσσαλονίκη. Το επόμενο ελπίζουμε να έχει μεγαλύτερη διανομή καθώς θα προσπαθήσουμε να το μοιράσουμε σε περισσότερα μέρη από την προηγούμενη φορά πράγμα το οποίο προϋποθέτει και το ανάλογο τρέξιμο βέβαια από εμάς.”

“Την πρώτη φορά τυπώσαμε 250 τεύχη, σκοπεύουμε όμως σταδιακά να αυξάνουμε τον αριθμό τους. Αυτό θα το δούμε με τον καιρό.’’

“Στο playlist μας αυτό τον καιρό βρίσκονται διάφορα πράγματα. Μερικά από αυτά είναι 
Tinderticks-what is a man?, Blue States-Arion, Anjali-lazy lagoon, The real Tuesday Weld-the days of you and me.”

“Η πιο ευχάριστη στιγμή μετά την κυκλοφορία του carousel είναι να βλέπεις πόσα κοινά τελικά έχεις με άτομα που δεν γνωρίζεις! Πραγματικά αυτό μας ενθουσίασε πολύ.”

 “Με την ευκαιρία να αναφέρουμε πως το carousel δεν αποτελείται μόνο aπό την ομάδα rent. Tην ομάδα αυτή λοιπόν  την ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια. Μας έχει χαρίσει πάρα πολλές όμορφες στιγμές, ιδιαίτερα εκείνο το απόγευμα στους χάρτες παρέα με τους Raining Pleasure. Φοβερό live και μια υπέροχη ημέρα για μας. Για να μας ακούσει κανείς αρκεί να έρθει τα Σάββατα στο Decadence ή τις Κυριακές στους χάρτες. Επίσης κατά καιρούς, διοργανώνουμε κάποια πάρτι σε διάφορα μέρη της Αθήνας.”

“Θα θέλαμε πολύ να περνάμε συνέντευξη από την Dusty Springfield, το Nick Drake και από πολλούς πολλούς άλλους που μας διαφεύγουν αυτή τη στιγμή και που μπορεί και αυτοί να μην βρίσκονται στη ζωή. Όλοι οι ζωντανοί, βέβαια, είναι πιθανοί(!)…”

“Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να στείλει e-mail στη διεύθυνση carouselzine@hotmail.com ή να μας γράψει με τον παραδοσιακό τρόπο στη διεύθυνση Εθνάρχου Μακαρίου 9,  Τ.Κ.13671 , Αθήνα. Κάποια τεύχη μας υπάρχουν ακόμα στο Vinyl Microstore ενώ σε ένα με ενάμιση μήνα θα κυκλοφορήσει το επόμενο μας τεύχος.”
 

 

 

Copyright 2001 - Roadhouse.gr - All rights reserved